Certamen de textos teatrals ‘ACoTaciOneS en la caja negra’

La decisió del jurat es farà pública el mes de juny de 2022 per mitjà de les xarxes socials de Projecte inestable i Rambleta

La setmana passada va finalitzar el termini per presentar les obres a la II edició del certamen de textos teatrals [ACoTaciOneS en la caja negra], fruit de les sinergies de dos projectes culturals, Projecte inestable i Rambleta, els quals han rescatat i li han conferit una segona etapa a aquest concurs que va nàixer en 2001 amb veu pròpia i a l'alè del millor moment d'una facultat de Filologia de la Universitat de València bolcada amb les arts escèniques (Josep Lluís Sirera, Antonio Tordera, Evangelina Rodríguez, Nel Diago, Juli Leal, Juan Vicente Martínez Luciano, Ramon X. Roselló…).

Un certamen dedicat a autores i autors menors o de 35 anys, amb textos breus (màxim 30 pàgines) i amb nous valors com l'autoria iberoamericana i la llengua valenciana, ja que s'ha obert a textos escrits en valencià per a residents en la Comunitat Valenciana en la Modalitat A i a tot l'àmbit de parla hispana (Espanya, Llatinoamèrica) en la modalitat B. 
 

En aquesta ocasió, s'han presentat a la convocatòria textos procedents de 14 països diferents: el Perú, Costa Rica, Veneçuela, l'Uruguai, l'Argentina, Xile, Colòmbia, Bolívia, Cuba, Mèxic, el Brasil, El Salvador, l'Equador i Espanya. 
 
La decisió del jurat es farà pública el mes de juny de 2022 per mitjà de les xarxes socials dels dos centres coorganitzadors i en roda de premsa. Es premiaran dos textos, un en cada modalitat i cadascun dels premiats rebrà un premi de 1.500 euros. A més, la revista d'arts escèniques Red escénica es compromet a publicar els textos premiats en 2022, en els seus números 16 i 17 impresos i en la seua versió online. 
 
El jurat estarà format pels fundadors i integrants de la revista Maribel Bayona, Rafa Casañ, Rosa Molero, Rafa Palomares, Gabi Ochoa i Jacobo Pallarés.