Arantxa Cortés estrena ‘Core’ en Rambleta

Un espectacle sobre la dismorfia corporal, que uneix text, dansa urbana i videoart com a elements de reivindicació de les possibilitats del cos. Es podrà veure del 19 al 21 d'abril en Rambleta i del 3 al 5 de maig en Espai Inestable

València, 15 d’abril de 2024.- La Vulgar, el projecte escènic en plena efervescència d’Arantxa Cortés, estrena aquest cap de setmana en Rambleta ‘Core’, una peça que interpreta ella mateixa al costat de Resu Belmonte sobre la dismorfia corporal, un tema vigent en la nostra societat que cada vegada es va tornant més perillós i invisible. L’espectacle sorgeix de les residències artístiques de Graners de Creació, fruit de la col·laboració de Rambleta i Espai Inestable com a sales amfitriones, i comptant amb el suport de l’IVC. La peça es podrà veure del 19 al 21 d’abril en Rambleta i del 3 al 5 de maig en Espai Inestable.

L’obra uneix el text i la dansa urbana (popping) com a elements de reivindicació de les possibilitats del cos. El llenguatge audiovisual també és clau, ja que la dismorfia corporal va connectada en gran part a l’ús de filtres a APP’s com Tik Tok o Instagram. ‘Core’ és un relat d’autoficció que conta la història de una xica de 25 anys que des de fa algun temps “no sap què li passa, però sap que, efectivament, està fotuda”. Hi ha alguna cosa dins d’ella que no acaba de funcionar del tot. Per això, acompanyada de la narradora, començarà una espècie de partida d’escacs en la qual anirà transitant per diversos moments de la seua vida per a buscar els patrons de conducta durant la seua infància i adolescència que pot ser que la portaren a desenvolupar un trastorn contra el que està lluitant i que descobrirem a mesura que passa aquesta partida d’escacs.

Un espectacle, l’equip del qual està capitanejat per dones en pràcticament tota la seua essència. Alberto Velasco va fer d’ull extern per a la primera part de la seua creació. És una proposta escènica amb la frescor necessària per al públic jove, però també la càrrega dramàtica per al públic adult.

Arantxa Cortés és llicenciada en Art Dramàtic a l’ESAC de València, guanyadora del Premi de Teatre Ciutat de Castelló el 2022 a millor text teatral per ‘Els diumenges són dies de descans’. El 2023 va ser seleccionada per a formar part de la Insula Dramatària Josep Lluís Sirera amb ‘La fe’. Aquest any va fundar la companyia multidisciplinar La Vulgar per desenvolupar els seus projectes personals basats en la investigació sobre diferents llenguatges escènics.

 FITXA ARTÍSTICA

Autoria i direcció escènica: Arantxa Cortés. Direcció d’actors i visió externa: Paula Martínez. Interpretació: Resu Belmonte i Arantxa Cortés. Espai Sonor: Lucía Gea. Escenografia: Carla Cea. Disseny il·luminació: Carla Chillida. Audiovisuals: Iván Moreno. Disseny de vestuari: Arantxa Cortés. Foto: María Bustos. Veu Off: Ana Díaz Martínez, Tomàs Verdú i Paula Martínez.

Calendari
Consulta tots els esdeveniments programats en el nostre calendari
VEURE CALENDARI
Programació
Vols estar al dia de tot el que succeeix en Espai Rambleta? Descarrega't la nostra programació!
DESCARREGAR