Del 16 de octubre al 11 de diciembre de 2015

CICLO EDITA

Les noves discogràfiques independents: concerts i taules redones

 Naix a València el cicle Edita: el primer a Espanya que aglutinarà a algunes de les discogràfiques independents nascudes en els últims anys. La Cúpula del Trueno lidera aquesta iniciativa que tindrà lloc, durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, en Espai Rambleta. El cicle pretén, en la seua primera edició, revisar i tractar l'estat de les noves discogràfiques independents per mitjà d'una mostra de tres sessions, amb actuacions en directe i taules redones, a manera de presentació d'alguns segells més actius de l'actualitat.

En temps en què el terme "indie" ha perdut (o almenys s'ha prostituït) tot el seu sentit, s'han gestat en tot el país un grup de noves editorials discogràfiques que han regenerat la indústria musical. Presos d'una rica varietat de propostes i milers de seguidors, aquests segells -la majoria de casos movent-se en els marges i de forma autogestionada- reivindiquen el Do It Yourself, aportant una certa nostàlgia, ja que recuperen formats que es consideraven obsolets -com el vinil (que mai va arribar a morir del tot) , el casset o el fanzine de paper-, recolzant-se tant en el suport digital com en el físic. És el cas de Burka For Everybody, Discos Fumejants, La Castanya, So Xic, El Geni Equivocat, Boston Pizza Rècords, Tigre Discos, Bank Robber, Canadà, Bidehuts, La Gandula, Verlag System, Màgia Roja, Flexidiscos, Discos de Perfil, Matapadre, Trabuc, etc.

Així, doncs, Edita programarà una suggestiva mostra de bandes procedents de tres discogràfiques nacionals com són Sonido Muchacho (Madrid), Boston Pizza Records (Barcelona) i Discos Humeantes (Astúries) . Wind Atlas (Barcelona) , +++ (Barcelona) , Mental Signals (València) , (Fasenuova (Mieres, Astúries) , STA (Barcelona) , Balcanes (Oviedo) , Juventud Juché (Madrid), Disco las Palmeras! (Galícia) o Tigres Leones i Wann (Madrid) , són les formacions confirmades. A més, aquesta primera edició comptarà amb La Vida es un Mus (Londres) com a segell discogràfic invitat, qui acaba d'editar al grup americà Anasazi (EUA) i al qual podrem veure en directe en la primera jornada del cicle.

Prèviament, abans dels concerts, es duran a terme taules protagonitzades per experts, nacionals i locals, en el sector. Així, s'exposaran temes com el paper de les discogràfiques independents espanyoles en l'actualitat, els formats empleats per a les seues edicions, els problemes que ha d'afrontar l'editor, experiències editorials, el paper que juga la premsa especialitzada en la difusió de la cultura musical, l'existència o no d'escenes regionals i locals al llarg de l'estat, etc. A més, l'espai estarà adornat amb stands on es podran adquirir fanzines, material discogràfic i merchandising.

En definitiva, el cicle Edita és una bona oportunitat per a presenciar en directe a bandes que ja tenen seguidors valencians, conéixer noves propostes encara desconegudes en la nostra ciutat, aprofundir en el substrat musical i observar amb deteniment el seu entorn per mitjà de l'exposició d'experiències i debats, així com l'oportunitat per a l'oient de poder entrar en contacte amb escenes d'altres ciutats de l'estat

 
LA CÚPULA DEL TRUENO
El col·lectiu valencià La Cúpula del Trueno porta ja diversos anys acostant el més explosiu del que es mou davall el radar de les tendències musicals. La filosofia "hazlo tu mismo" del col·lectiu no està renyida amb l'excel·lència, i per això des del 2012 s'han acostat fins a València grups com Cave, Amen Dunes, Led Er Est, Umberto, Psychic Ills, ZZZ's, Dead Skeletons, Japanther o Tweak Bird entre molts altres. La Cúpula del Trueno a més és un dels engranatges més importants en la dinamització i expansió de la nova escena valenciana, davall el seu manto es mouen i han sorgit interessants projectes. El seu omnímode procedir fa que convisquen l'electrònica, el punk i la psicodèlia sense el menor indici de frívol eclecticisme; estètica i ètica de treball que traslluu en la passió amb què organitzen els seus esdeveniments. Segons els mateixos promotors, " quienes han asistido a nuestros eventos repiten ciegamente sabiendo que va ser una fecha inolvidable ". Important, també, és la seua política de preus assequibles per a qualsevol butxaca, demostrant així que la seua finalitat és " crear una red subterránea a la que pue­da acceder todo el mundo sin snobismos elitistas". La Cúpula del Trueno ha posat a València en el mapa underground mundial.

+ Dates: 16 de l'octubre / 20 de novembre / 11 de desembre.
Hora: 21:00h.
Lloc: RAMClub.


 

Te puede interesar...
GRECIA: REINVENTARSE PARA SOBREVIVIR
Un retrat de la crisi grega a través de tres dels seus protagonistes