20 de noviembre de 2015

Edita – Humo: FASENUOVA + STA + BALCANES

La segona jornada del Ciclo Edita té com a protagonista a la discogràfica asturiana Humo

Edita pretén en la seua primera edició revisar i tractar l'estat de les discogràfiques espanyoles. La segona jornada del Ciclo Edita té com a protagonista a la discogràfica asturiana Humo i la vetlada començarà amb una taula redona davall el títol L'underground nacional i la premsa musical composta per Marta Moreira (ABC, Low Cost, Exposición Wasted Youth) , Carlos P. Ziriza (El País, Beat Valencia, Mondo Sonoro) , Pablo Humo, Eugenio Viñas (Valencia Plaza) . Modera Quique Medina (periodista, dircom d'Espai Rambleta i promotor – Vinilo València i Deleste-)

Humo (Oviedo)
Humo ix de les cendres encara calentes de Discos Humeantes, els calius de la pira funerària alcen un núvol tòxic que amenaça d'asfixiar-nos a tots. Amb el comptador posat a zero, després de huit anys d'edicions al·lucinants, han decidit morir i després clonar-se al segon següent. Sàvies neurones, en un cos nou, que es connecten i reinicien una vegada més pel bé del rock.

En el Cicle Edita podràs gaudir amb el directe de les bandes que suposaran les tres primeres edicions d’aquesta nova etapa.

Bandes:
FASENUOVA Àudio
STA Àudio
BALCANESÀudio
 
FASENUOVA (Mieres)
Fasenuova són El duo de les sorpreses i els rumors, el grup asturià que no deixa a ningú indiferent i que ha hipnotitzat tantes ments ací i allà. Reencarnats en 2006 després de les cendres de diverses edicions artesanals sense a penes difusió, Roberto Lobo i Ernesto Avelino van començar llavors un ascens imparable a les cimes de la creació musical i es van convertir en un dels referents més celebrats per crítica i públic. Amb un so analògic polsen-te i calent, construeixen les seues galtades de ball sintètiques, de base industrial però que explora els paisatges del pop fins al fons i que, al mateix temps, no perd de vista els racons més experimentals d'un món estrany que tan sols ells s'atreveixen a rondar. Poètics i subtils, quan no brutals i violents, no concedeixen respir i són sempre una troballa per als que gosen acostar-se a l'escullera de la seua tempestat sònica.
 
STA (Barcelona)
Clàssics i ultramoderns al mateix temps, audaços i refrescants, STA porten el dub jamaicà fins al límit. El grup liderat per Pope (membre també dels exquisits Bradien i i experimentador ruidista amb el projecte Fuego) part dels codis clàssics del gènere (els que van inventar King Tubby i Augustus Pablo) per a transformar-los en un llenguatge magnètic i plenament contemporani, renovant un discurs ja de per si revolucionari a partir d'efectes, vents (trompeta, melòdica) i ritmes electrònics abrasius i absolutament magnètics.Todo això queda perfectament materialitzat en el seu últim LP i en uns directes vibrants, altament inflamables, en els que col·lideixen baixos profunds, melodies captivadores, percussions de foc i efectes còsmics.
 
BALCANES (Oviedo)
Hui en dia al nostre país resulta cada vegada més difícil trobar-nos sons realment crus que siguen capaços de penetrar de forma salvatge en els nostres timpans. Doncs bé, Balcans són una d'eixes excepcions. Han sigut fitxats per l'infal·lible segell asturià Discos Humeantes per a gaudi d'un personal ansiós de rock difícil, sorollós, brutalment atmosfèric de nuvolots negres d'eixos que prometen descarregar pluja en format de decibels foscos i dissonants. Tot això entregat amb molta mala llet i una veu aborronadora de lletres mes que inquietants i una mica macabres que ens posen terriblement alerta del que queda per vindre i que si haguérem de definir en una sola paraula seriosa probablement… Visceral, perquè açò sens dubte esta fet amb els budells.
 

Data: Divendres, 20 de Novembre.
Hora: 20:30
Lloc: La Rambleta (Bulevard Sud, Esq. Pius IX. 46017. València)
Entrades / dia: 8EUR (Anticipada) / 10EUR (Taquilla)
 Punt de venda:  movingtickets.com / Tiendas: Flexidiscos i Monterey.Cartell dissenyat per Ezequiel Barranco

Te puede interesar...