3 de noviembre de 2015

EZRA FURMAN

Pur rock'n'roll classicista d'ascendència punk

La música del nord-americà Ezra Furman és pur rock'n'roll classicista d'ascendència punk, amb una veu nasal que recorda en el millor dels sentits a la de Gordon Guanye (Violent Femmes). Cru i amb esgarre sentimental, sense pretensiositat en les referències literals ni tampoc en les seues abstraccions i oferint diversió amb quelcom de caos.

En 2006 va traure el cap, amb The Harpoons com a banda de suport, amb l'autoeditat "Beat, Beat, Beat". Ho van gravar en habitacions, però allò ja va bastar perquè captara tot el seu potencial el productor Brian Deck (Modest Ratolí, Iron And Wine) , que els va ficar en un estudi. D'ací va eixir "Banging Down The Doors" (2007) . Amb la metxa encesa, Ezra componia sense parar i l'any següent ja estava en el carrer "Inside The Humand Body". Arguments suficients entre els tres títols perquè ho pujaren al podi dels "nuevos Bob Dylan", encara que a diferència del 99 per cent d'aquests, si és el cas els comentaris confessionals i les extravagàncies narratives sí que connectaven amb el moll del Planeta Zimmerman.

Després d'un últim treball amb The Harpoons en 2011, en 2013 va decidir volar firmant només amb el seu nom (encara que sense deixar de tindre grup de suport: el nou s'anomena The Boyfriends) i va publicar dos treballs en menys de dotze mesos, "The Year Of No Returning" i "Day Of The Dog". Intensitat i nervi per a explorar la mortalitat i la depressió en cançons que, com ell mateix indica, glamourizan els problemes. Habilitat que ho connecta amb el mestre de les misèries nord-americanes, el desaparegut Lou Reed, que va construir la seua carrera al voltant d'això. Una senda per la qual Furman està movent-se com a peix (ferit) en l'aigua.

El 10 de juliol publicarà un nou disc, "Perpetual Motion People", que suposarà el seu debut en el segell Bella Unió i del que ja ha donat a conéixer dos de les tretze cançons que contindrà, "Restless Year" i "Lousy Connection

+ Data: 3 de novembre.
Lloc: RAMClub.
Hora: obertura 21:00h / inici 22:00h.
Preu: des de 12 EUR (+ gastos) .

 

Te puede interesar...
YANN TIERSEN
El compositor de bandas sonoras como 'Amélie' y 'Good Bye, Lenin!' presenta su nuevo disco