7 de noviembre de 2015

La mirada del otro

La obra documenta les trobades entre víctimes d'ETA i presos penedits de la banda

"En una sala de la presó, víctima i victimari conversen davant de la presència d'un mediador extern que figura com a punt equidistant perquè ambdós puguen veure a través dels ulls de l'otro". Aquesta escena que es desenrotlla sobre les taules del teatre reflecteix altres situacions reals que s'han viscut entre víctimes d'ETA i presos penedits de la banda terrorista.

L'obra teatral La mirada del otro documenta aquestes trobades, desconeguts per a gran part de la societat, amb una posada en escena directa i impactant -només tres actors- i un objectiu: comptar aquesta realitat des d'un punt de vista humà i deixar a l'espectador un solatge de reflexió.

L'espectacle, dirigit per Chani Martín i interpretat per Ruth Cabeza, Pablo Rodríguez i María Sant Miquel, documenta les trobades entre víctimes d'ETA i presos penedits de la banda. La peça contribueïx a donar a conéixer una realitat desconeguda per a gran part de la societat i genere diàleg.

La companyia Proyecto 43-2 (primera vegada a València i després d'un reeixit pas per altres ciutats) presenta la segona part d'una trilogia sobre Euskadi, la memoria colectiva i la convivencia con el Otro, amb el que la companyia treballa i pretén establir una nova forma d'entendre la realitat social utilitzant com a mitjà el teatre i el diàleg conjunt amb el públic.

Si en el primer espectacle Projecte 43-2 exposava les distintes percepcions de la realitat que es viu a Euskadi, La mirada del Otro, documenta sobre el que van ser les trobades entre exmembres d'ETA i víctimes directes o indirectes, amb la preparació prèvia dels mediadors, que es van desenrotllar en 2011.

FACTORIA RAMBLETA: TAULA DEBAT POSTERIOR D'EXCEPCIÓ AMB PEPA BUENO
Com a part del cicle #FactoríaRambleta, la cita comptarà amb una taula de debat posterior d'excepció. Pepa Bueno (periodista, directora de Hoy por hoy de la Cadena Ser) , Maixabel Lassa (viuda de Juan Mari Jauregi, assassinat per ETA en el 2000) , Txema Urkijo (assessor en mediació i cultura de pau. Excoordinador de la política de víctimes del Govern Basc) i Borja Ventura (periodista i autor de "Guztiak") són els invitats a reflexionar sobre el tema de La mirada del otro, moderats per la directora de relacions institucionals del centre Mariola Cubells.

+ Data: 7 de novembre.
Lloc: Teatre.
Hora: 20:30h.
Preu: 12EUR laterals /15EUR pati butaques.

 

  Artícles interesants:– El País:

http://cultura.elpais.com/cultura/2015/09/24/actualidad/1443096723_926745.html.– El Mundo: 

http://www.elmundo.es/espana/2015/09/20/55fe0c5f46163fb01f8b457c.html.

Te puede interesar...
EL BRUJO: ICONOS O LA EXPLORACIÓN DEL DESTINO
Teatro en estado puro