17 de octubre de 2015

LIRIO ENTRE ESPINAS

Dansa contemporània i cant flamenc

Guillermo Weickert cia de dansa dirigeix "Lirio entre espinas", un muntatge inspirat en el llibre "Cantar de los cantares". Les ballarines Iris Heitzinger i Natalia Jiménez i l'actor Sandro Pivotti comparteixen escenari amb els cantaors El Xiquet d'Elx i Charo Martín, els que interpreten els versos d'amor del "Cantar de los cantares" a ritme de la música del portuguès Vitor Joaquim.

La primera traducció de la Bíblia que es va realitzar al castellà va ser realitzada en Sant Isidoro del Camp (Santiponce, Sevilla) per uns monjos que van treballar en secret per a evitar l'acusació d'heretgia per part de la Inquisició. Coneguda com la Bíblia de l'Ós, conté una de les versions més carnals i sensuals de "El Cantar dels cantares", una exaltació de l'amor replet imatges arravatadores i referències sensorials que xoquen amb la vida de renúncia dels plaers mundans d'aquells que ho van traduir.

"El lirio entre espinas" part d'esta anècdota històrica per a rescatar alguns dels seus versos i tornar-los la forma de cançons i danses de celebració que van ser el seu origen; volem construir des de la música, el cant i la dansa (potser les arts que més apel·len a l'emoció directa) un univers propi que parle del cos, del sensorial, de la sensualitat, com a canal de coneixement, però també de la cuirassa que cada un es construeix amb ell para , com diu Bill Viola, "resistir a un dels estats més delicats i commovedors que existeixen: la rendició a un amor absolut, devastador: des dels excitats, ingenus batecs del primer amor adolescent fins a la comprensió expansiva d'un amor més gran com a principi universal fonamental, intuït més tard al llarg de la vida i descrit en detall per sants i místics de totes les cultures al llarg de l’historia"

Desde Rambleta apostamos por la danza. Tu entrada con descuento, a 15€, en estos supuestos:
 
– Adquiriendo tu asiento para “Lirio entre espinas” + “Your Majesties” (15€ + 12), tanto en taquillas como telefónicamente. Más info: http://larambleta.com/contacto.
 
– Para compras superiores a 5 entradas, tanto en taquillas como telefónicamente, +info (http://larambleta.com/contacto)
 
–  En taquilla y presentando acreditación como: estudiante, profesional o asociado de la danza y el teatro, vecinos de San Marcelino y La Cruz Cubierta, así como ciudadanos en situación de desempleo.

+ Data: 17 d'octubre.
Hora: 20:30h.
Lloc: Teatre.
*Després la funció, els protagonistes i el director tindran una trobada amb el públic.
 

COSSOS COMPOSTOS: TALLER AMB NATALIA JIMÉNEZ GALLARDO
Aprofitant la programació, el 17 d'octubre, la impactant Lirio entre espinas de Guillermo Weickert cia, Espai Rambleta proposa un taller de dansa amb la coreògrafa i ballarina Natalia Jiménez Gallardo.

Més info i inscripcions al taller en aquest enllaç. (INSCRIPCIÓ A TALLER ESGOTADA).

Te puede interesar...
De acá y de allá
Els xiquets coneixeran, divertint-se, històries d'altres cultures