4 de junio de 2016

MARAT-SADE

La companyia Atalaya trau una obra que juga al teatre dins del teatre

Marat-Sade és un dels textos fonamentals de la dramatúrgia del segle XX. L'obra de Peter Weiss, que parla de l'eterna confrontació entre individualisme i col·lectivitat, arriba a Rambleta el pròxim 4 de juny, de la mà de la Talaia. La reconeguda companyia sevillana ha volgut donar-li un altre punt de vista a esta obra que juga al teatre dins del teatre i narra l'assassinat de Jean Paul Marat, líder dels jacobins després de la Revolució francesa.

Després del seu exitós pas per Madrid o Barcelona, arriba a València esta impactant obra interpretada, suposadament, per interns del psiquiàtric on Sade està reclòs, amb l'excepció de qui encarna l'autoritat, el prefecte Coulmier, representant de l'orde establit. El muntatge aborda els anys posteriors a la Revolució Francesa, si bé pel seu llenguatge i la seua visió resulta d'una extraordinària actualitat.
"El text de Peter Weiss, que és de 1964, cobra ara més sentit que mai. Vivim en una societat en què ha augmentat moltíssim la desigualtat i la gent està més polititzada que fa 10 o 15 anys. Hi ha un corrent que ha qüestionat el capitalisme, prova d'això són els canvis que s'estan produint després de les municipals en grans ciutats com Madrid, Barcelona i Valencia", explica Ricardo Iniesta, director i fundador de Atalaya, que va obtenir el Premi Nacional de Teatre en 2008.

Un projecte a la mesura de Atalaya, en el moment òptim.
En 2013 Atalaya va complir 30 anys en els quals s'ha convertit en un dels més sòlids referents del teatre espanyol. L'INAEM la considera com la companyia més valorada, després de les productores FOCUS i Romea.
 
Fitxa Artística:
Personatjes principals
Marat…………….Jerónimo Arenal
Sade………………Manuel Asensio
Carlota Corday….Silvia Garzón
Presentador……..Carmen Gallardo
Cómics i altres personatjes
Raúl Vera, María Sanz, Lidia Mauduit, Raúl Sirio, Joaquín Galán

Fitxa técnica:
Direcció i Dramatúrgia: Ricardo Iniesta.
Espai Escènic: Ricardo Iniesta.
Composició Musical : Luis Navarro.
Direcció Coral: Esperanza Abad.
Vestuari: Carmen de Giles.
Maquillatje, perruqueria i estilisme: Manolo Cortés
Construcció d'Escenografía: Pepe Távora.
Atrezzo: Sergio Bellido.
Coreografía: Juana Casado.

+ Data: 4 de junio.
Lloc: Teatre.
Hora: 20:30h.
Preu: 15 €.

Te puede interesar...
MACHO GRITA
Una comedia musical de Alberto San Juan