Del 23 al 24 de abril de 2016

PLEASE CONTINUE, HAMLET

Jutges, advocats, fiscals i forenses reals són els protagonistes

Què ocorreria si Hamlet fos processat per l'assassinat de Polonio? Què ens amaga i què ens mostra el dret penal de la tragèdia de Shakespeare? Jutges, advocats, fiscals i forenses són els protagonistes de 'Please, continue (Hamlet') , una performance de Roger Bernat amb la col·laboració del dramaturg holandés Yan Duyvendak, en la que es jutja al príncep Hamlet per la mort de Polonio, mentre el públic fa de jurat popular.

UN MARCO PECULIAR 
PLEASE VAIG CONTINUE, HAMLET es presenta com un procés en el tribunal penal i es desenrotlla en un (verdader) jutjat. El projecte porta a escena jutge, advocat, fiscal auténticos… "reclutados" en les llistes del col·legi professional de cada una de les ciutats en què es presenta l'espectacle. Mobilitzem aquests dignataris de la justícia inscrivint-nos en la tradició dels mock trials practicats per les seues distintes corporacions, açò és, casos-tipus de juís que es practiquen a manera d'exercici, baix forma de justes oratòries o concursos d'eloqüència. Els únics papers interpretats per actors són els de l'acusat i els testimonis.

UNA SITUACIÓ
L'acusat és un jove que ha matat al seu oncle, després que aquest haguera matat al pare del primer. Un cas de manual, quasi universal, un drama pròxim, que encaixa amb les grans estructures de la tragèdia antiga. Aquest jove és un Hamlet, però això no s'explicitarà… Roger Bernat i Yan Duyvendak seran els autors del dossier d'instrucció/esquema dramatúrgic, proposant una seqüela del mite. El desenllaç del juí quedarà en mans jurat popular, representat pel públic assistent.

+ Fecha: 23 y 24 de abril.

Hora: Sábado 23 a las 20:00h. / Domingo 24 a las 19:30h.

Lugar: Teatro.Intérpretes:

 Pilar Martínez: Gertrudis: Pau Gregori: Hamlet / Laura Romero: Ofelia.Judicatura sábado 23:

José María Tomás: juez / Gonzalo López Ebri: fiscal /  Bibian Cabedo: abogado / Manuel Fenollosa: forense / Juan Sanchís: psiquiatra /  Consuelo García: agente judicial.Judicatura domingo 24:

Juan Beneyto: juez / Macarena Correro: fiscal /  José Domingo: abogado / Manuel Fenollosa: forense / Juan Sanchís: psiquiatra /  David Cardós: agente judicial. 

* El equipo judicial que participa en esta función no percibirá ningún importe económico. En cambio, se realizará una donación por parte de Rambleta a Fundación por la Justicia.

Te puede interesar...
SOBRE LAS HOJAS DE HIERBA
Juan Diego Botto y Nur Levi homenajean a Walt Whitman