20 de noviembre de 2015

Thaïs Morell

Presentació del seu últim àlbum 'Amaralina

Thaïs Morell és el perfecte exemple d'una artista global, que presa sense perjuís, d'ací i d'allà, aquells elements musicals que enriqueixen i reforcen la seua singular personalitat de cadència brasilera, veu de somni i majestuosa tècnica. Una línia de treball que ja va deixar entreveure en el seu primer disc "Cancioneira" (2012) i que bé li ha favorit per a recórrer els principals festivals de jazz i world music del territori espanyol. Ara es presenta amb "Amaralina", un disc més meditat, amb algun toc pop, i sobretot més ric en matisos i col·laboracions. Nou temes propis i altres presos d'artistes que admira, formen el segon treball discogràfic de la brasilera, per a la gravació del qual ha comptat amb una selecta selecció de músics valencians com Alberto Palau, Javier Vercher o Nacho Tamarit, entre altres.

Da Pituaba a Amaralina és el tema que inspira el títol del disc, un senyal a les platges de Salvador de Bahía que ens contagia de la vibració de la seua gent gràcies als sons del pandeiro i el tamborí, instruments de percussió d'eixe lloc.

Però no sols de folklore brasiler està fet Amaralina. Incansable en la seua investigació per tradicions musicals llançaments, Thaïs ens presenta també peces de la cultura popular espanyola, com la peculiar Los Mozos de Monleón; o sons que ens porten a les profunditats de les terres africanes, com Vestida de Kentê – una apologia a la força del sexe femení -. També s'atreveix Thaïs amb una bossa afrancesada, Eles, capitanejada pel candent acordió de Carlos Sanchis. O amb un tema molt especial, Amo (Fam) de reminiscències turques i lletra en llengua valenciana sobre la devoció en la relació de parella, per a la que ha comptat amb la col·laboració de Carles Dénia a la veu, i Andrés Belmonte amb neys (flautes turques) .

 “Amaralina" es mou en les aigües de la world-music, i el mateix s'acosta a la vora del jazz que a la de la música brasilera més pura, contagiant-se unes d'altres, engrandint el fet en si de la música, d'una música del món i per al món.

DATA PRESENTACIÓ "AMARALINA": 20 de Novembre
LLOC: Teatre. HORA: 22:00 h. Obertura portes. Concert 22:30h.
Entrades: 10EUR /14EUR.

Te puede interesar...